THE NR.1 KOI BRAND
Mijn winkelwagen
Items: 0Totaalprijs: € 0,-

Zomer

Maxims “Zomer” is ontwikkeld om op alle gebieden het maximale uit uw Koi te halen. Door jarenlang proefondervindelijk testen in een professionele Koikwekerij is dit product tot stand gekomen. “Zomer’  zorgt ervoor dat de Koi op het gebied van gezondheid, groei, ontwikkeling en kleur het maximale uit de Koi haalt wat erin zit.

Dit product, evenals de andere producten uit de voerlijn, is ontstaan doordat bestaande producten niet voldeden aan onze kwaliteitseisen. Wij constateerden dat de ontwikkeling van de Koi tekort schoot op het gebied van kleurintensiteit, body, en pigment en vervolgens begonnen we te experimenteren met toevoegingen aan het voer.

Na jaren van experimenteren en het steeds meer toevoegen aan het bestaande voer,  was  het tijd om zelf  voer te (laten) produceren dat helemaal aan onze kwaliteitseisen voldeed. Dit kon omdat de kwekerij inmiddels zo’n grote vormen aannam dat de minimale productiehoeveelheden ook verwerkt konden worden in de kwekerij.

Het doel van het voeren met  “Zomer” moest zijn:                                                

-          Maximale groei zonder vervorming van het frame

-          Minimaliseren van de kans op hangbuiken

-          Minimaliseren van de vervetting van de organen

-          Zoveel mogelijk behoud van glans en kleur bij maximale groei

-          Behoud van gezondheid en dus zo min mogelijk uitval van Koi

Na lang experimenteren met ingrediënten en toevoegingen was het eindelijk zover dat het product goed genoeg was om te laten produceren. Dit houdt niet in dat Maxim Koiproducts op haar lauweren gaat rusten. De zoektocht naar verbetering gaat nog steeds door en terwijl u dit leest, lopen er verschillende testen met nieuwe ingrediënten om te onderzoeken of er dingen nóg beter kunnen.

Behoud van glans en kleur

Zomer bevat een klein gedeelte Maxims ”Kleurherstel en versterker” om het behoud van de kleuren van de Koi zoveel mogelijk op peil te houden bij de groei. Wij hebben ervoor gekozen om dit toe te voegen omdat bleek dat in andere Koivoeders de kleur veel te veel terugliep in de zomermaanden als gevolg van groei. Om te voorkomen dat dit kleurverlies onomkeerbaar is, hebben wij besloten om dit aan “Zomer” toe te voegen. Deze toevoeging zorgt ervoor dat het pigment niet teveel terug loopt omdat het het pigment in de cel aanvult in plaats van het aanwezige pigment in de cel te versterken. Deze toevoeging is echter niet genoeg om het totale  kleurverlies op te vangen in de zomermaanden. Wij hebben hiervoor gekozen omdat niet iedere Koiliefhebber extreem veel voert en bij een te hoog percentage “Kleurversterker en herstel”, bestaat de mogelijkheid op de (tijdelijke) verkleuring van het Shiroji (wit).  Door de toevoeging van de kleurversterker is “Zomer” uitermate geschikt voor het voeren in binnenruimten. Doordat het pigment in de cellen beter op peil blijft dan bij andere voeren, is de kans op volledig herstel van de kleuren als de Koi naar buiten gaan, vele malen groter.

Zie voor meer informatie over “Kleurversterker en herstel” het hoofdstuk onder het kopje “informatie” op de website.

 

Maximale groei

Voor maximale groei zonder nadelige gevolgen als gevolg van die groei, zijn we op zoek gegaan naar ingrediënten die alles in zich hebben om hiervoor te zorgen. Hiervoor  is nadrukkelijk gekeken naar ingrediënten die uit het aquatisch milieu afkomstig zijn of daarvoor geschikt zijn. De ingrediënten in Maxims “Zomer” zorgen hierdoor voor een maximale groei in de lengte en minimale groei in de breedte in plaats van maximale groei in de lengte en maximale groei in de breedte en naar onderen (hangbuik) zoals bij vele andere Koivoeders.  Er zijn niet alleen “traditionele natuurlijke” ingrediënten gebruikt, maar ook ingrediënten die men niet zou verwachten in een Koivoer maar er wel voor zorgen dat de lijn van Maxim uniek is. Zoals u zult begrijpen maken we de “geheime” ingrediënten van onze voerlijn niet openbaar in verband met de concurrentie.

Wat voorop stond in de ontwikkeling van “Zomer" is het feit dat het zo weinig mogelijk suikers mocht bevatten. Suikers komen onder water ook bijna niet voor en zorgen voor hangbuiken en vervetting van de organen bij Koi. Aangezien suiker (koolhydraten) een vrij goedkoop ingrediënt is en snelle groei veroorzaakt, komt het vaak voor in andere Koivoeders. Dat hierbij het frame vervormt en andere nadelige gevolgen heeft, is  van ondergeschikt belang. Voor ons is dat echter uit de boze. Vandaar dat een zo laag mogelijk suikergehalte één van de belangrijkste voorwaarden was. 

De lengtegroei van de Koi komt bij ons dus niet uit suikers, maar uit specifieke eiwitten die veel duurder zijn in aanschaf. Wij hebben niet gekozen voor zomaar eiwitten, maar voor eiwitten uit het Antarctisch gebied om zo puur mogelijke eiwitten te verkrijgen. Eiwitten uit het watermilieu zorgen naast een goede groei ook nog eens voor een hogere verteerbaarheid wat de algehele gezondheid van de Koi te goede komt. Dit komt doordat de energie uit dit voer zorgt voor een constante groei in de lengte en geen onnodige energie opslaat in de vorm van vet, wat een perfecte spieropbouw en slijmhuid tot gevolg heeft. Bij goedkope Koivoeders worden vaak dierlijke eiwitten gebruikt die veel goedkoper zijn, maar erg slecht voor de Koi. Dierlijke eiwitten worden matig en zelfs slecht verteerd door koudbloedige dieren zoals Koi.

 

Toepassing

Zomer  is ontwikkeld voor het voeren vanaf een watertemperatuur van 15 graden Celsius. Bij een watertemperatuur van 13 graden Celsius bevelen wij aan om uw oude voer te vermengen met “Zomer” waardoor het enzym- en darmsysteem langzaam kan wennen aan het nieuwe voer. Gezien de andere samenstelling en structuur van “Zomer” moet het enzym- en darmsysteem wennen aan een nieuw soort voer. Vergelijk het maar eens als wij mensen naar bijvoorbeeld India of Turkije gaan en dan ineens ander, lokaal, te eten krijgen. Ons darm- en enzymsysteem is daar niet op ingesteld. Als we eenmaal enige tijd het lokale eten genuttigd hebben, zijn we er eraan gewend en kunnen we het “nieuwe” eten gewoon eten en verwerken. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om vanaf een watertemperatuur van 15 graden Celsius uitsluitend “Zomer” aan uw Koi te voeren. Voor informatie over voergedrag en de hoeveelheid voer verwijzen wij u graag naar het hoofdstuk ” voergedrag” onder het kopje informatie op de website.

 Als de temperatuur na de zomer daalt, adviseren wij om “Zomer” wederom te vermengen en vanaf een watertemperatuur van 13 graden Celsius uitsluitend Maxims “Lente / Herfst / Winter” te voeren.

 

Voerstop

Om een zo goed mogelijk resultaat op uw Koi te behalen adviseren wij om gedurende de zomerperiode één of meerdere keren een zogenaamde voerstop in te lassen. Een voerstop is een periode waarin u niets voert aan uw Koi. Een voerstop varieert van een paar dagen tot een enkele weken die ervoor zorgt dat de Koi al zijn onnodige reserves omzet in positieve zaken zoals, groei, pigmentherstel en de slijmhuid. Voor meer informatie over voerstops verwijzen wij u naar het hoofdstuk “voerstops” onder het kopje informatie op de website.

 

Samenstelling:

“Zomer”  bevat hoogwaardig vers vismeel uit het Antarctische gebied bestaande uit een mix van garnalen en krill, diverse mineralen, speciaal geselecteerde biologische granen met een zo laag mogelijk suiker gehalte, mosselmeel, koud geperste oliën en vetten, alle benodigde essentiële eiwitten en overige eiwitten, gemalen schalen van schelpdieren (bevatten o.a. Glucosamine) en Biotine. Biotine speelt een belangrijke rol speelt bij de vet- en suikerstofwisseling en de productie van vetzuren. "Zomer" bevat geen geur-, smaak- en conserveringsmiddelen. 

Analyse 
Eiwitten 39% uitsluitend eiwitten uit het aquatisch milieu met een klein gedeelte plantaardige eiwitten.
 Vet 10% uitsluitend onverzadigde vetten uit koudgeperste oliën en vetten
 Koolhydraten 28% uitsluitend langzame koolhydraten met slechts 1,1 % suikers
 Ruwe vezels 3,1%  
 As 11,2%  
 Vocht max. 9,2%  
   
 Toegevoegde vitaminen per kilogram: 
 Vitamine A 21.000  IE
 Vitamine B1 11,2 mg
 Vitamine B2 19 mg
 Vitamine B5 39 mg
 Vitamine B6 23 mg
 Vitamine B11 (foliumzuur) 6 mg
 Vitamine B12 250 µg
 Vitamine C 300 mg
 Vitamine D3 4200 IE
 Vitamine E 190 mg
 Vitamine K 7 mg
   
Toegevoegde mineralen en mineralen uit ingredienten
Calcium, Chroom, Chloride, Fosfor, IJzer Jodium, Kalium, Koper, Magnesium, Mangaan, Molybdeen, Natrium, Seleen en Zink. 310 µg
 Biotine 1,3 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kilo  : 16,50 euro

3 kilo  : 45,00 euro

10 kilo: 127,50 euro